Voorwaarden subsidie asbestdaken soepeler

27 juli 2017

|

Rose

Per 19 juli 2017 is de wijziging van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken gepubliceerd. Dat betekent dat een asbestdak van boeren en tuinders niet meer groter hoeft te zijn dan 35m². De wijziging gaat in vanaf 20 juli 2017.

Boeren en tuinders die al een aanvraag hebben ingediend bij RVO maar waar nog geen beslissing over is genomen, vallen ook onder de nieuwe voorwaarden.

Waarom wijziging m2 voor verwijderen asbestdaken?

Alle saneringen komen vanaf 20 juli in aanmerking voor de subsidie, ongeacht het aantal m2. In de praktijk bleek namelijk dat er ook situaties zijn waarin ook kleine hoeveelheden asbestdaken door een professioneel gecertificeerd bedrijf verwijderd moesten worden.

Dit is bijvoorbeeld bij asbestdakleien het geval. Deze gevallen kwamen eerst niet voor subsidie in aanmerking. Daarnaast stond de oude voorwaarde ook in de weg bij saneringen van (kleine) asbestdaken op meerdere adressen tegelijk. De voorwaarde dat een gecertificeerd bedrijf de verwijdering van het asbestdak moet uitvoeren, blijft gelden.

Eén adres per aanvraag

Ook is nogmaals verduidelijkt dat per saneringsadres (straatnaam en huisnummer) één subsidieaanvraag moet worden ingediend. Met andere woorden subsidie aanvragen voor meerdere adressen op 1 aanvraagformulier staat RVO.nl niet toe.

Bron: RVO

In één werkgang asbestdak renoveren

LTO Ledenvoordeel werkt sinds kort samen met asbestspecialist Man&Mach. Daarmee biedt LTO Ledenvoordeel een totaaloplossing voor volledige dakrenovatie. ‘In één werkgang worden de sanering van het asbest en de montage van nieuwe dakbedekking uitgevoerd’, zegt Johan Schuitemaker, productmanager bij LTO Ledenvoordeel.

Alle asbestdaken moeten per 1 januari 2024 vervangen zijn, zo maakte de overheid deze herfst bekend. Asbest van het dak halen en er nieuwe platen op schroeven klinkt simpel, maar is het niet. Een gecertificeerd inventarisatiebureau, een saneringsbedrijf en een vrijgavebureau komen er aan te pas voordat nieuwe platen kunnen worden gelegd.

‘Man&Mach kan u bij dit proces volledig ontzorgen. De asbestsaneerder regelt de beste partij voor de asbestinventarisatie, kan het asbest saneren voor een LTO-tarief en legt in één werkgang nieuwe dakbedekking’, vertelt Schuitemaker. Man&Mach is een specialist met kennis van de agrarische sector. Het bedrijf is al twintig jaar gecertificeerd voor het verwijderen van asbest. ‘We wilden voor de leden één betrouwbare partij die de totale dakrenovatie kan begeleiden’, verklaart Schuitemaker de keuze voor Man&Mach.

Asbestsanering ZLTO-leden

LET OP: In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg kunt u helaas geen gebruik maken van het ledenvoordeel op asbestsanering. In Zeeland en Noord-Brabant kunt u gebruikmaken van de collectieve regeling voor asbestsanering via de ZLTO. Meer informatie: www.zlto.nl/asbest

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.