Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

19 april 2024

|

Rose

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten. Bij een verdacht signaal kijken specialisten live vanuit de meldkamer naar de situatie. Zo nodig stelt BauWatch de beelden direct ter beschikking aan de politie, die in 2023 gemiddeld binnen 12 minuten op locatie was.

BauWatch is een nieuwe partner van LTO Ledenvoordeel. ‘Wij kre­gen steeds vaker vragen van loonwerkers en ook van boeren, vooral over beveiliging van gps-systemen’, vertelt accountma­nager Patrick Struijk. ‘Wij kunnen voor een relatief kleine investering tij­delijk een terrein of erf beveiligen, bijvoorbeeld in het hoogseizoen. De ondernemer hoeft er dan niet voor te zorgen dat gps-systemen elke keer veilig opgeborgen hoeven te worden.’

BauWatch is ontstaan uit het bedrijf Visser Assen, dat bouwmaterialen verhuurt. Omdat soms spullen werden gestolen begonnen ze zelf met camerabeveiliging. Dat breidde al snel uit en BauWatch werd opgericht als zelfstandig bedrijf. In zo’n vijftien jaar groeide het uit tot de huidige onderneming die op het gebied van camerabeveiliging alles in eigen hand heeft, behalve de surveillanten van beveiligingsbedrijven dichtbij de locatie.

Beveiliging van terreinen met de bekende cameramasten is de core­business van het bedrijf.

Voordat camera’s worden geplaatst, komt een specialist van Bau­Watch de risico’s van een terrein in kaart brengen en andere factoren bekijken, zoals de beschikbaarheid van stroom. In overleg met de eigenaar maakt de specialist een beveiligingsplan, zodat de meest effectieve maatregelen genomen kunnen worden. ‘Elke locatie is anders; het is altijd maatwerk’, benadrukt Struijk.

Met een plan dat aan alle eisen voldoet, kan de terreineigenaar korting krijgen op zijn verzekeringspremie, of een lager eigen risico. ‘De klant kan daarmee een groot deel van de beveiliging terugverdienen’, is de ervaring van Struijk.

Als het plan akkoord is, kunnen de masten binnen 24 uur geplaatst worden. De gebruiker van de locatie krijgt dan een app, die op elk gewenst moment toegang geeft tot de livevideo en tot alle andere in­formatie die de beveiligingssystemen verzamelen. Met de app kan de gebruiker bijvoorbeeld ook bewakingstijden aanpassen of een nieuwe medewerker als gebruiker toevoegen.

Hij kan ook het alarm even uitschakelen als hij iets is vergeten. ‘Dat is wel een risicomoment’, waarschuwt Struijk. Daarom moet hij zich eerst met vier unieke gegevens identificeren. ‘Wij weten dan zeker wie het is. Het is waterdicht’, verzekert de accountmanager. ‘Via de MyBau­Watch-app is de klant in controle en zijn alle verificaties verwerkt in het persoonlijk ID van de gebruiker.’

Meldkamercentralisten van BauWatch monitoren de beveiligings­camera’s 24 uur per dag. Bij een onverwachte gebeurtenis komen ze direct in actie. Elke alarmmelding wordt op de live-camerabeelden ge­controleerd om vals alarm uit te sluiten. Bijvoorbeeld een dier of een lap plastic kunnen voor loos alarm zorgen. BauWatch kan daarom garan­deren dat er nooit inzet zal plaatsvinden op een vals alarm.

Bovendien heeft BauWatch een ‘No Cure, We Pay’-regeling, vertelt Struijk. ‘Dit betekent dat we zo zeker zijn van onze dienstverlening dat als het toch mis gaat, wij het eigen risico betalen van de klant.’

DIRECTE LIJN MET POLITIE

Bij een alarmmelding wordt eerst een contactpersoon of een beveili­gingsbedrijf dichtbij de locatie gebeld. Als de meldkamer op de beel­den vandalisme, inbraak of diefstal ziet, gaan de beelden direct door naar de meldkamer van de politie. Die kan dan zelf de beelden bekijken en in overleg met de meldkamer van BauWatch kijken welke actie no­dig is.

Dat directe lijntje naar de politie is een van de sterke punten van Bau­Watch, vertelt Struijk. ‘De politie weet dat het altijd raak is als er een alarm van BauWatch komt. Daarom heeft dat altijd prioriteit, want er is een zeer grote pakkans. Er is nooit loos alarm.’

Daarna is de politie in zeer korte tijd bij de locatie, garandeert Struijk: ‘In 2023 waren we met de politie gemiddeld binnen 12 minuten op lo­catie.’

  • Staffelkorting

BauWatch

LTO-leden profiteren van korting op de huur van mobiele camerabeveiliging van BauWatch.
Bekijk dit voordeel

veiligheid nieuws

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

17 januari 2024

Top vijf meest gestolen items

Een klein onderzoek van LTO Ledenvoordeel onder boeren en tuinders wijst uit dat elektrisch gereedschap het meest gestolen wordt en daarna diesel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.