5 redenen om voor vezelcement te kiezen

23 mei 2022

|

Rose

Als veehouder staat het welzijn van uw vee voorop want uw dieren zijn uw belangrijkste kapitaal. Maar hoe houdt u uw veestapel in optimale conditie? Hoe vermindert u het risico op hittestress en ziektes?

Met vezelcement golfplaten creëert u een omgeving nodig waarin dieren zich goed voelen: een stal waar schimmels en bacteriën, vuil en chemische invloeden geen kans hebben; met verse lucht, voldoende licht en geen storende geluiden.

Ook voor bewaarloodsen van agrarische goederen zijn vezelcement golfplaten heel geschikt. Ze zijn duurzaam en goed regendicht. De loods blijft hierdoor gegarandeerd droog. Het ademende karakter helpt de vochtigheid te reguleren en condens te voorkomen tussen dakbedekking en isolatie.

Waarom Vezelcement?

De golfplaten worden gemaakt van hoofdzakelijk natuurlijke grondstoffen en hebben de volgende unieke kwaliteiten:

 1. Sterk geluiddempend
  Lawaai maakt dieren bang en minder productief. Vezelcement golfplaten dempen het geluid. Bij regenval klinkt het geluid op een vezelcement golfplatendak maar half zo luid als onder een metalen dak. Het feit of de stal geïsoleerd is of niet, verandert niets aan dit verschil van bijna 10dB. Een rustige omgeving vermindert het risico op stress en angst bij dieren.
 2. Hoge brandklasse
  De hoge brandklasse (A2-s1,dO) helpt om een veilige stalomgeving te creëren voor dier en mens.
 3. Roesten niet
  Eternit Ecolor golfplaten bevatten geen staal en roesten dus niet.
 4. Bestand tegen chemische invloeden
  Vezelcement rot niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden.
 5. Ademend materiaal
  Ammoniakdampen, stof en vocht kunnen luchtweginfecties bij uw dieren veroorzaken. Ventilatie is dé manier om hittestress tegen te gaan en zo vermijdt u dat de lucht als condens neerslaat. Vezelcement is van nature een ademend materiaal en helpt om condensvorming te minimaliseren en luchtweginfecties bij dieren te voorkomen.

Lichtdoorlatende platen

Bovendien kunnen de golfplaten uitgevoerd worden met isolatie en lichtdoorlatende golfplaten. In een stal is voldoende daglicht essentieel. Het is goed voor de productie én heeft een positieve invloed op het gedrag en vruchtbaarheid van de dieren. Transparante lichtplaten in combinatie met kunstlicht zijn daarom de beste oplossing. Deze zorgen voor aangenaam daglicht. Eternit golfplaten geven veel positioneringsvrijheid: af en toe één lichtplaat integreren of werken met volledige lichtstraten? Het is allemaal perfect mogelijk.

De bewaring van bijvoorbeeld aardappelen vraagt om een donkere en droge ruimte zonder daglicht, waarin de temperatuur constant op een koel niveau kan worden gehouden. Daglicht verstoort immers de bewaring van de aardappelen en in een donkere ruimte blijven ze langer houdbaar en maken geen solanine aan. Golfplaten samen met isolatie is dan een perfecte combinatie om koudebruggen tot een minimum te beperken. Met een optimale ventilatie kan de temperatuur en de vochtigheidsgraad perfect onder controle gehouden worden. Daarnaast zorgt de hoge brandklasse van de golfplaten voor een veilige omgeving.

Bent u toe aan een nieuw dak?

Eternit levert als specialist in agrarische daken al decennialang hoogwaardige en duurzame vezelcement golfplaten. Als LTO-lid is het extra aantrekkelijk om te kiezen voor Ecolor vezelcement golfplaten. Vele LTO-leden gingen u dan ook al voor en maakten gebruik van de cashbackactie: € 0,35 per m2 retour na uitvoering van het project met Eternit golfplaten.

Lees meer

 

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.