Aanschaf AED is een investering voor het leven

18 september 2015

|

Rose

Koop uw eigen AED met ledenvoordeel

Snel en adequaat reageren bij een hartstilstand kan een mensenleven redden. Melkveehouder Jacob Molenaar schafte daarom via LTO Ledenvoordeel een AED-apparaat aan. Hij is verzekerd van een goed,
betaalbaar apparaat zonder dat hij kennis van zaken hoeft te hebben.

Het is misschien geen alledaags apparaat voor agrarische ondernemers: een AED (automatische externe defibrillator). Echter, juist in het buitengebeid kan het langer duren voordat bij een hartaanval professionele hulp ter plaatse is. En dat is belangrijk: bij correct handelen binnen 6 minuten is de overlevingskans 50 procent en binnen 3 minuten zelfs 90 procent. Daarom kochten Jacob en Marianne Molenaar uit het Brabantse Hoeven dit voorjaar via de inkoopactie van LTO Ledenvoordeel de AED van leverancier ProCardio. ‘We krijgen hier veel mensen op het bedrijf en het is belangrijk snel te kunnen handelen’, vertelt Jacob. Net als bij veel ondernemers ontbrak het Molenaar aan kennis over deze apparaten. ‘Ik wist alleen dat ze duur zijn, maar niet welke goed is of hoe het met onderhoud zit. Via de actie konden we de Philips HeartStart voor een hele redelijke prijs aanschaffen.’ Dat LTO Ledenvoordeel het apparaat aanbiedt, schept vertrouwen. ‘Het is afkomstig via de eigen organisatie. Die heeft onderzocht wat het beste apparaat is.’

 

Cruciaal apparaat

philips-heartstart-aed-hs1Het AED-apparaat heeft een vaste plaats gekregen bij de ingang van de nieuwe melkveestal. Een plaatje aan de gevel geeft aan dat er een AED aanwezig is. Molenaar heeft na de aanschaf de buurtvereniging op de hoogte gesteld, zodat ook anderen er gebruik van kunnen maken. ‘We hebben een betrokken buurt en proberen elkaar te helpen waar mogelijk is.’ Niet alleen voor de eigen bewoners, maar ook voor de vele fietsers en recreanten die door het gebied komen kan de AED een cruciaal apparaat zijn.
De ondernemers fungeren al decennia lang als stagebegeleider. Zodoende komen er veel jongeren op het bedrijf. Ook komen via machinefabrikant Lely regelmatig bezoekers op het bedrijf maar ook burgers weten het bedrijf te vinden. Met zoveel bezoekers is het volgens de melkveehouder een geruststelling om snel en adequaat te kunnen handelen.

 

Tijdig ingrijpen

AEDSignGelukkig heeft Molenaar nog geen gebruik van de AED gemaakt. Ook andere ervaring heeft hij niet met een AED. Maar mocht het nodig zijn dan vertrouwt hij op het apparaat. Daar zijn ze immers ook voor bedoeld; dat mensen zonder kennis en ervaring en bij gebrek aan medische apparatuur toch tijdig met de juiste handelingen in kunnen grijpen. ‘We hopen de AED niet te hoeven gebruiken maar beseffen heel goed dat elke minuut telt. Het is net als met een verbanddoos: je moet er eentje hebben maar het beste is dat die altijd dicht kan blijven.

Koop uw eigen AED met ledenvoordeel

 

 

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve veiligheidsmaatregelen voor agrariërs

LTO Ledenvoordeel en BauWatch slaan de handen ineen en bieden LTO-leden voordeel op de mobiele beveiligingssystemen van BauWatch.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.