Brandstofprijs omlaag, accijnzen omhoog

17 december 2015

|

Rose

Momenteel is de brandstofprijs op het laagste peil in vijf jaar. De rede van de lage brandstofprijs zit naar aller waarschijnlijkheid vooral in de overproductie op de oliemarkt. Daarnaast neemt de wereldwijde vraag naar brandstof af. De lage brandstofprijs is een meevaller bij de inkoop voor agrariërs.

Accijnzen

De overheid heeft aangekondigd dat de belasting op benzine, diesel en lpg begin volgend jaar opnieuw wordt verhoogd. Bij benzine komt er bijna 1 cent per liter bij, bij diesel 0,6 cent per liter extra en bij lpg gaat de belasting omhoog met 0,2 cent. De verhogingen zijn inclusief btw, die ook over accijnzen wordt geheven.

20% daling

Brandstof is voor veel agrariërs een hoge kostenpost. ‘’lagen de kosten vorig jaar nog rond de €100,- per 100 liter diesel. Nu ligt de dieselprijs rond de €80,- per 100 liter,’’ zegt Arnout Goeman van LTO Ledenvoordeel. ‘’Dat is een daling van 20%. We hopen dat deze ontwikkeling nog even doorzet. Akkerbouwers verbruiken in het voorjaar tijdens het zaaien een hoop brandstof. Een lage brandstofprijs is in die periode zeer welkom’’.

Koppeling met wereldolieprijs betekent scherpe dagprijs

LTO Ledenvoordeel biedt korting op de dieselprijs voor de leden. Het voordeel is € 2,- per 100 liter. Goeman vertelt: ‘’Bij ons staat de dieselolieprijs gewoon op de website vermeld, als dagprijs. Dieselleveranciers zijn daar niet altijd blij mee. Door hier bewust voor te kiezen, hebben we ervoor gezorgd dat de prijzen scherp blijven.

’’Vaak krijgt LTO Ledenvoordeel opmerkingen van leden over de dieselolieprijs, dat de prijzen bij hun leverancier goedkoper kunnen als zij bellen. Goeman legt uit: ‘’Het klopt inderdaad dat als leden hun leverancier bellen dat er dan nog wel eens iets van de prijs af kan. Dat is een eenmalige korting. Belt de agrariër de volgende keer niet, dan zal de prijs hoger liggen.

De prijs die wij publiceren is gekoppeld aan de wereldolieprijs, ook wel Platss-notering genoemd. Hierdoor zijn de prijzen altijd scherp. Zodra de dieselolieprijs zakt, profiteren de leden direct. De benzinestations werken niet op deze manier, daardoor duurt het altijd lang voordat de prijsdaling ook bij de benzinestations doorgevoerd wordt. Bijkomend voordeel is dat leden bij ons nooit hoeven te bellen voor een scherpe prijs. De prijs is altijd scherp. Ook de levering is snel. Voor 12 uur ‘s middags bestellen betekent de volgende dag leveren.‘’

Diesel nodig?

 

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.