Geld nodig voor een investering?

11 januari 2017

|

Rose

Wageningen januari 2016 – Boeren en tuinders staan regelmatig voor lastige beslissingen als het gaat om investeringen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen of andere duurzame investeringen. Het zelf financieren van deze hoge investeringskosten kan een reden zijn om de investering uit te stellen of te annuleren. Om geld te lenen is de meest logische weg aankloppen bij een bank. Maar ook crowdfunding is, al dan niet in samenwerking met de bank, een optie. Om haar leden te ondersteunen bij de aanvraag van een bedrijfsfinanciering is LTO Ledenvoordeel een samenwerking aangegaan met Collin Crowdfund waarbij leden € 200,-cashback krijgen bij een succesvol project.

Wat is crowdfunding?
Het woord crowdfunding zegt het al: de crowd (een grote groep mensen waaronder familie en de omgeving) zorgt samen voor de financiële middelen die nodig zijn om de droom van een ondernemer te realiseren. In de basis is crowdfunding een alternatieve wijze om een financieringsbehoefte in te vullen. Geen bemiddeling van financiële intermediairs. Wel direct contact met investeerders gefaciliteerd door een online platform.

Wanneer is crowdfunding interessant?
Crowdfunding biedt de mogelijkheid om investeerders te betrekken bij de financiering. Met het oog op de maatschappelijke ontwikkelingen zijn investeringen in duurzame energie met name interessant via crowdfunding. Er zijn weliswaar andere mogelijkheden om dit te doen. Dit zijn echter vaak juridisch complexe constructies en vraagt commitment voor een relatief lange periode van 15 jaar. Bij crowdfunding is dit minimaal 6 maanden en maximaal 10 jaar en zijn er geen ingewikkelde juridische constructies benodigd.

Ook als de bank niet of slechts deels wil investeren, is crowdfunding wellicht een optie. Lenen via de eigen huisbank is vaak financieel het meest interessant. Alleen zijn banken steeds minder bereid om de volle 100% van een benodigde investering uit te lenen. Steeds vaker wordt er gevraagd om een persoonlijke bijdrage of kapitaal van derden. Crowdfunding is dan een interessante mogelijkheid. Crowdfunding is over het algemeen pas aantrekkelijk bij een financieringsbehoefte van minimaal € 50.000,-.

Waarom Collin Crowdfund?
LTO Ledenvoordeel heeft diverse crowdfunding partijen met elkaar vergeleken. Collin crowdfund kwam als beste uit de bus o.a. omdat zij reeds meerdere agrariërs succesvol hebben gefaciliteerd. LTO Ledenvoordeel heeft deze agrariërs (lid van LTO) gevraagd naar hun ervaring en zij zijn allen positief. Ook heeft het vergelijkingsproces uitgewezen dat Collin zeer zorgvuldig te werk gaat.

Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform. Collin verbindt ambitieuze ondernemers met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000,- aan serieuze investeerders via haar online platform. De ruime kredietervaring, zorgvuldige screening en begeleiding door ervaren Crowdfund Coaches vormen de basis voor verantwoord risicomanagement en een aantrekkelijk rendement. Collin Crowdfund N.V. heeft een ontheffing van de AFM. LTO-leden krijgen korting.

Ledenvoordeel op crowdfunding

Als lid van LTO krijgt u korting op het aanvragen van een bedrijfsfinanciering via Collin Crowdfund. Daarnaast krijgt u via Collin toegang tot ruim 8.000 investeerders en biedt Collin u de mogelijkheid tot alternatieve financiering, al dan niet in samenwerking met de bank. Ten slotte kan crowdfunding op een positieve manier bijdragen aan uw marketing/bekendheid. Kijk voor meer informatie over het ledenvoordeelaanbod op ltoledenvoordeel.nl/crowdfunding.

€ 200 cashback
Crowdfunding

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.