‘Hoe wij een oogje in het zeil houden’

19 april 2017

|

Rose

Aspergekwekers Tom en Moniek de Letter van De Letter Asperges & Zo uit Koewacht en het Fruittelersechtpaar Henk Uijttewaal en Doreen de Bruin uit ‘t Goy hebben beiden een camerabewakingssysteem van All Right Security geplaatst op hun bedrijf om een oogje in het zeil te houden.

Direct vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

‘Ook van een afstand kunnen we alles goed in de gaten houden’

Het zijn drukke tijden voor Tom en Moniek de Letter van De Letter Asperges & Zo in Koewacht. In de afgelopen maanden hebben zij hun bedrijf flink uitgebreid. Bovendien is het aspergeseizoen in volle gang. Het camerabewakingssysteem van All-Right Security zorgt er voor dat het ondernemerspaar elk moment van de dag een oogje in het zeil kan houden.

Asperges en Zo de Letter Tom de Letter bij beveiligingsmonitor Absdale 14-4-2017

Uijttewaal_smalDirect naar het verhaal van fruitteler Henk Uijttewaal

De aspergekwekerij van Tom en Moniek de Letter in het Zeeuwse Koewacht telt 8 hectaren waarop asperges worden verbouwd. ‘Wij vermarkten onze asperges zelf’, vertelt Moniek de Letter. ‘De meeste van onze klanten zijn gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen en België. Wij beleveren zo’n 65 restaurants en daarnaast verkopen wij in onze winkel ook asperges en andere streekproducten. Gedurende het seizoen werken wij met zo’n twintig medewerkers.’

Het stel nam de aspergekwekerij zo’n drie jaar geleden over van de ouders van Tom. Met het oog op de toekomst is het bedrijf onlangs flink uitgebreid. Moniek: ‘Er is onder meer een nieuwe loods met inpandige winkel en groot terras bijgekomen. Verder hebben we een grote sorteerloods voor de asperges gebouwd. Een nadeel is dat we nu zelf wat verder van de winkel afwonen dan eerst. Op advies van mijn schoonouders hebben we daarom een camerabewakingssysteem laten aanleggen. Bovendien werkt een camerasysteem ook afschrikwekkend voor mensen met verkeerde bedoelingen.’

De aanleg van het camerabewakingssysteem is uitgevoerd door All-Right Security uit Bladel. ‘Zij hebben ons in een persoonlijk gesprek niet alleen vriendelijk en deskundig geïnformeerd, maar ook snel geholpen. Het systeem bestaat uit enkele camera’s en een monitor, waardoor we over goede beelden beschikken. Met de bijbehorende app, kunnen we ook van een afstand alles goed in de gaten houden. Dat werkt super goed’, legt Moniek uit. ‘Wat ik bovendien erg prettig vind, is dat All-Right Security maatwerk levert. Ze geven een eerlijk advies. Daardoor word je als ondernemer niet opgezadeld met onnodig hoge kosten. Dat geeft een goed gevoel.’

All-Right Security richt zich met name op de zakelijke markt. Ook voor boerenbedrijven biedt de organisatie complete beveiligingsoplossingen op maat voor zowel camerabewaking als inbraakbeveiliging, met een passende dienstverlening. All-Right Security geeft vrijblijvend advies op maat. Zo weten ondernemers zeker dat hun boerenbedrijf goed wordt beveiligd, precies zoals zij dat willen. Naast een gratis en vrijblijvend adviesgesprek ontvangen leden van LTO 10% korting op alle hardware. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via ltoledenvoordeel.nl/bewakingssysteem

Gevoel van veiligheid werd flink verhoogd

’t GOY – Het Fruittelersechtpaar Henk Uijttewaal en Doreen de Bruin uit ‘t Goy (gemeente Houten) plaatste afgelopen winter een camerabewakingssysteem van All Right Security op hun erf, om hun gevoel van veiligheid te vergroten. Dankzij LTO Ledenvoordeel waren zij goedkoper uit.

Het bedrijf werd van vader op zoon doorgegeven. Henk: “We zijn een middelgroot bedrijf, 13 hectare, peren en een beetje appels. Een eenmansbedrijf.” Opvolging is er niet, dus het echtpaar geniet van het bedrijf zolang het kan. Dat doen ze wel graag met een veilig gevoel en daar schortte het vorig jaar nog aan.

Vanuit huis heeft het echtpaar geen zicht op wat er op het bedrijf gebeurt. Om die reden kochten zij jaren geleden al een simpel camerasysteem. Dat bleek niet genoeg. Henk Uijttewaal: “Afgelopen herfst kwam iemand gereedschap ‘lenen’, we hebben het nog niet terug. De beelden bleken niet genoeg om de dief te achterhalen.”

Om die reden ging Henk op zoek naar een beter camerabewakingssysteem. “Ik had al verschillende offertes opgevraagd, toen ik een artikel over LTO Ledenvoordeel las. De eigenaresse van All Right Security kwam persoonlijk langs en ze gaf ons een goed gevoel. Ze dacht echt met ons mee.” Ook over de monteurs is Henk zeer tevreden. “Dat waren echte Wizz Kids, zeg maar. Ik begreep niets van wat ze deden. Maar ze wisten mij wel heel goed uit te leggen hoe het werkt.”

Sindsdien hangen er vier camera’s, verspreid over het bedrijf. In de keuken hebben Henk en Doreen duidelijk overzicht over hun bedrijf. Later is er een uitbreiding gedaan in de vorm van een alarmsysteem. Doreen is er erg blij mee. “Ook als ik alleen thuis ben, voel ik me veiliger.” Dat komt ook door de alarmknop. Als er iets gebeurt, ook als ik een hartaanval zou krijgen, kan ik erop drukken en dan komt de politie meteen.” Dat laatste gebeurde al eens, per ongeluk. Doreen: “Ik bukte voorover, waardoor het alarm af ging. De politie stond snel op de stoep.”

Voor deze en andere kinderziekten kwam snel een oplossing. Henk: “We hebben wel eens storing gehad, maar All Right Security heeft het altijd binnen 24 uur opgelost. Ik ben daar heel tevreden over.”

Op afstand kunnen Henk en Doreen met de app op hun telefoon alles in de gaten houden, met de app op de telefoon. Doreen: “Heel handig.” Dat de beelden scherp genoeg zijn, weet Henk ook al. “We waren eens een dag weg en er zou iets bezorgd worden. Het pakket waren we kwijt. We hebben de beelden teruggespoeld en zo konden we zien dat de buurvrouw het pakket in een andere schuur veilig had weggezet.”

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via ltoledenvoordeel.nl/bewakingssysteem

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.