Juiste match via werving en selectie

11 mei 2016

|

Rose

Groenteteler Frans van den Goorbergh: ‘Tijdelijke medewerkers inhuren via vertrouwd bedrijf’

Vollegrondsgroenteteler Frans van den Goorbergh laat zijn tijdelijke medewerkers ook dit jaar weer komen via LTO Seizoenarbeid. De ondernemer weet dat hij op die manier verzekerd is van goede mensen.

Van den Goorbergh heeft een vollegrondsgroenteteeltbedrijf op twee locaties in Noord-Brabant: in Bavel en in Alphen. De groenteteler maakte vorig jaar voor het eerst gebruik van de diensten van LTO Seizoenarbeid. En ook komend seizoen zullen ongeveer zes Poolse werknemers via LTO Seizoenarbeid op het bedrijf van Van den Goorbergh oogstwerkzaamheden komen verrichten.

‘Ik kies voor LTO Seizoenarbeid vooral omdat het een vertrouwde partij is’, zegt Van den Goorbergh. De eerste drie Poolse medewerkers arriveren eind mei en eind juni komen er nog drie bij. Het werk bestaat vooral uit het snijden van bladgroente en bleekselderij.

De werknemers die vorig jaar via LTO Seizoenarbeid bij Van den Goorbergh werkten, bevielen goed. ‘Het werk brengt met zich mee dat je de hele dag op je knieën moet kunnen werken. Dat gaat niet iedereen even goed af, hebben we in het verleden gemerkt. Nu ging het prima.’

Van den Goorbergh werkt een groot deel van de dag nauw samen met zijn tijdelijke werknemers aan de oogstband op het veld. Communiceren met hen gaat goed. ‘Vorig jaar kon ik met de meeste mensen in het Engels praten. Eén van hen sprak Duits. Ook dat ging goed. Bij LTO Seizoenarbeid kan ik terecht voor ondersteuning als er ingewikkelde zaken besproken moeten worden. Dat is prettig.’

Bedrijfsprofiel
‘Voorafgaand aan werving en selectie van tijdelijke medewerkers proberen we de ondernemer optimaal te begrijpen en op deze manier een relatie met hem op te bouwen’, zegt Maria Custers van LTO Seizoenarbeid.

‘We zoeken en selecteren werknemers die volledig voldoen aan het bedrijfsprofiel van de ondernemer. Dit profiel stellen we samen op, op basis van een diepte-interview met de ondernemer. Zo helpen we werkgevers in de land- en tuinbouw aan goede en gemotiveerde werknemers.’

‘In het diepte-interview gaat het niet alleen om de aard van de werkzaamheden en de eisen waaraan kandidaten moeten voldoen’, legt ze uit. ‘Ook onderwerpen als huisvesting en werkuren per week komen aan bod.’

‘We proberen verwachtingen van zowel werkgevers als werknemers zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen’, vat Custers samen. Doorgaans leidt selectie van cv’s tot een groepje kandidaten dat aan de eisen van een werkgever voldoet. Om te komen tot een goede eindselectie en duidelijke afspraken voert LTO Seizoenarbeid telefoon- en/of skypegesprekken met geselecteerde kandidaten.

‘Deze aanpak leidt vrijwel altijd tot werknemers die voldoen aan de verwachtingen van de werkgever’, concludeert Custers. Leden van LTO krijgen minimaal 15 procent korting op de werving- en selectiediensten van LTO Seizoenarbeid.

Kijk voor meer informatie op www.seizoenarbeid.nl

Seasonalwork.nl
Website www.seasonalwork.nl speelt een belangrijke rol bij de dienstverlening van LTO Seizoenarbeid. Seasonalwork.nl is een CV-database waar werkgevers contact kunnen leggen met Europese kandidaten die werk zoeken in de agrarische sector. Ondernemers kunnen zelf zoeken in de database, maar velen kiezen ervoor om het werk voor de werving en selectie uit handen te geven aan LTO Seizoenarbeid.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.