Koffie met korting smaakt wel zo lekker

24 mei 2017

|

Rose

Het is niet voor niks dat LTO Ledenvoordeel enkele jaren geleden een koffieleverancier als partner zocht om LTO-leden voordeel te kunnen bieden. Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder koffie. Voor jezelf, voor je medewerkers en voor de bezoekers die over de vloer komen.

We staan vaak niet stil bij de herkomst van het vloeibare zwarte goud. Het begint onder de warme zon bij de evenaar, de ‘koffiegordel’. Alleen de landen die in deze koffiegordel liggen produceren verschillende soorten koffiebessen.

Aan de schaduwkant van de bergen staan kilometers lange plantages vol koffieplantjes. In Brazilië wordt de meeste koffie geproduceerd. Jaarlijks komen daar gemiddeld 56,5 miljoen balen koffie vandaan.

Zijn de koffiebesjes rijp dan worden ze geplukt, gesorteerd, ontpulpt, gefermenteerd, gedroogd, gewassen en gerust en uiteindelijk is daar dan de koffieboon zoals wij hem kennen. Een rauw product met een wereld aan mogelijkheden. Licht of donker branden, onder of zonder druk bereiden, grof of fijn malen. LTO-partner Pelican Rouge is expert op dit gebied en kan als geen ander deze boon tot vloeibare koffie transformeren.

In welk land denkt u dat de meeste koffie gedronken wordt? Velen denken dat het koffieland Italië is. Maar het land dat per hoofd van de bevolking de meeste koffie gebruikt is Finland. Nederland staat in deze top 10 op plek 3 met gemiddeld 1.004 kopjes per jaar. Gemiddeld drinken Nederlanders 2,5 keer zoveel koffie als Amerikanen. Geen wonder dat al meer dan 300 LTO-leden gebruik maken van het ledenvoordeel op automaten en koffie van Pelican Rouge. Koffie met korting smaakt wel zo lekker.

Smaken en wensen verschillen en daarom heeft Pelican Rouge automaten voor alle soorten bedrijven. Of u nu een tuinbouwbedrijf heeft met tientallen medewerkers of een melkveehouder bent die koffiedrinkt aan de keukentafel.

Naast de scherpe prijsstelling biedt Pelican Rouge een brede dienstverlening. Van de levering en installatie van een automaat tot het bezorgen of versturen van de koffie, thee, cacao en aanverwante zaken. Ook een onderhoudscontract afsluiten is mogelijk.

Tip

Betrekt u uw koffie momenteel ergens anders? Kijk dan eens op de factuur of u ook wel korting krijgt op de ingrediënten. Vaak wordt u over de streep gehaald met een goedkoop apparaat, maar betaalt u deze ruimschoots terug via de ingrediënten. Via LTO Ledenvoordeel kan uw korting op de ingrediënten oplopen tot circa 40%. Hiermee bespaart u dus ieder jaar opnieuw!

 

Kijk voor meer informatie op ltoledenvoordeel.nl/koffie

LedenvoordeelkrantBekijk de krant digitaal

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.