Oude olietank? Dan riskeert u een boete.

13 maart 2017

|

Rose

Een olietank die niet aan de eisen voldoet moet buiten werking worden gesteld. Agrariërs die dit niet doen riskeren een boete van meer dan € 1.500,-. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten. Via LTO regelt u uw sanering snel en volgens de verplichte regelgeving. Regionale uitvoeringsdiensten leggen boeren dwangsommen op om ze te dwingen oude dieselolietanks te saneren.

Bij ruim een derde van de agrarische bedrijven staat nog een dieselolietank die niet aan de eisen voldoet. Dit is een schatting van Wubben Noord bv, de partner van LTO Ledenvoordeel als het gaat om olietanksanering. Een veelgemaakte fout is het meegeven van een dieselolietank aan de oudijzerboer. Dat mag niet. De afvoer van een oude tank naar een saneringsbedrijf moet door een Kiwa-gecertificeerd bedrijf gebeuren. Illegale afvoer kost geld. Dat betekent in de praktijk een boete van minimaal 1.500 euro. Ook de vervoerder van de tank is strafbaar.

Een Kiwa-erkend saneringsbedrijf verstrekt een saneringsbewijs. Bij bezoek van een toezichthouder moet een ondernemer dit bewijs kunnen tonen. De kosten van saneren hangen af van de grootte van de olietank. Door onze gezamenlijke inkoop en efficiënte logistieke planning kunnen leden rekenen op de scherpste prijsstelling. Wij peilen deze prijs uiteraard regelmatig.’

Actie Tankslag

Actie Tankslag is de laatste jaren dermate succesvol dat LTO Ledenvoordeel zich heeft ontpopt tot prijszetter op deze markt. Actie Tankslag heeft bijgedragen aan het drukken van de prijzen. LTO Ledenvoordeel zoekt voortdurend naar de meest voordelige aanpak voor leden. Om een beeld te geven; het saneren van een tank met een inhoud tot 1.900 liter kost leden € 225,-. Een nieuwe tank is de grootste kostenpost. Voor een nieuwe tank  van 1.200 liter (inclusief installatie, C4 coating en Cube 56 pompset) betalen leden € 2.588,-. Ook grotere tanks kunnen gesaneerd en gekocht worden met ledenvoordeel.

 

Prijzen Saneren

Retour Formaat Niet-leden leden
t/m 1.900 liter € 270 € 225
2.000 t/m 5.000 liter € 355 € 310
6.000 t/m 9.000 liter € 465 € 420

Prijzen excl.btw. 30% korting bij twee tanks of meer.

ActieTankslag logo

Direct regelen

Meer Actie Tankslag

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.