Ratten en muizen zorgen voor veel overlast op agrarische bedrijven:

6 augustus 2018

|

Rose

Deze week volop in het agrarische nieuws: ratten en muizen zorgen voor veel overlast op agrarische bedrijven. 

Meer rattenvangers nodig

‘De druk van ongedierte, vooral van ratten en muizen, lijkt steeds meer toe te nemen. Akkerbouwers en tuinders melden schade aan bedrijfsgebouwen en opgeslagen producten. Veehouders maken zich zorgen over de hygiëne in hun stallen en de vergrote risico’s op stalbranden. De mogelijkheden voor de agrarische ondernemers om zelf ongedierte te bestrijden, zijn beperkt. Specialisten leggen voor een goede beheersing de nadruk op preventie.’  (bron: Nieuwe Oogst 4 augustus)

In Limburg zorgt zwarte rat voor overlast 

De zwarte rat is heel lastig te verdrijven, heb ik me laten vertellen door specialisten’, aldus LLTB-bestuurder Mark Tijssen. (bron:  Nieuwe Oogst 4 augustus)

Op Texel steken ratten overal de kop op

Arnold Langeveld, LTO-bestuurder op Texel luidt de noodklok. Hij vindt dat de druk van ongedierte op het Waddeneiland uit de hand loopt. ‘Overal steken ratten en muizen de kop op. Het is een lastig fenomeen en een afdoende bestrijding is een grote uitdaging.’ (bron:   Nieuwe Oogst 4 augustus)

Rattengif als allerlaatste redmiddel

Het Bureau Plaagdierpreventie is gespecialiseerd in de aanpak of het voorkomen van een rattenplaag. […] “Natuurlijk kost preventie geld, maar bestrijding is veel duurder’, zegt Jordy Grimm, aanspreekpunt voor boeren en tuinder. “Daarnaast komt er veel papierwerk bij kijken en moet je kunnen laten zien dat je de juiste stappen hebt doorlopen, voordat je rodenticiden inzet’.

(bron:   Nieuwe Oogst 4 augustus)

Plaagdierpreventie met 10% ledenkorting

Johan Schuitemaker, productmanager bij LTO Ledenvoordeel: ‘’Agrariërs hebben vaak niet de papieren om plaagdieren te bestrijden. Daarom heeft LTO Ledenvoordeel de wensen met betrekking tot preventie en bestrijding van de agrariërs op een rij gezet. Vervolgens is er een aanbesteding gedaan. Bureau Plaagdierpreventie kwam hierbij als beste uit de bus. Naast scherpe prijzen en goede service, denkt dit bureau in het voortraject al goed mee. Uiteraard is dit bedrijf in het bezit van het Europese Cepa keurmerk en het certificaat voor het uitvoeren van rattenbestrijding rond gebouwen en voedsel opslagplaatsen.’’

Bij de aanpak van Bureau Plaagdierpreventie kunt u en mag u veel zelf doen.
Hierdoor bespaart u veel kosten.

Om de plaagdierpreventie onder controle te krijgen, wordt er samen met u een checklist doorlopen. Dit maakt stap voor stap duidelijk wat de verbeterpunten zijn en hoe u deze aan kan pakken. Uniek aan de werkwijze is dat er echt de samenwerking met agrariër wordt opgezocht. U kunt en mag veel zelf doen en op deze manier betaalt u alleen voor wat u zelf niet mag of wil doen. Dit bespaart u veel kosten. Vervolgens is het van belang om goed te loggen (monitoren) wat er gedaan is om de plaagdieren onder controle te houden.

Ga voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek naar ltoledenvoordeel.nl/plaagdier

 

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.