Subsidie én korting bij asbestsanering

30 september 2016

|

Rose

Het saneren van asbestdaken en het investeren in zonnepanelen is op veel agrarische bedrijven aan de orde. Via LTO Ledenvoordeel zijn er voor leden flink wat voordelen te behalen. Veel agrarische gebouwen zijn nog voorzien van asbesthoudende daken. Naar schatting gaat het om meer dan 90 miljoen vierkante meter aan asbestdakplaten. Als het aan de overheid ligt, is al dat asbest binnen 8 jaar verdwenen.

Combineren

De gedachte achter de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is het slaan van een dubbelslag qua duurzaamheid. Je bent het asbest kwijt en hebt je bedrijf voorzien van een duurzame energiebron. De beslissing om asbest te saneren en te investeren in zonnepanelen begint bijna altijd met rekenen. ‘De uitkomst verschilt per bedrijf. Door regelingen met fiscale gevolgen zoals EIA, MIA, en Vamil, heeft de bedrijfswinst veel invloed op de uitkomst van de berekeningen’, zegt Johan Schuitemaker, productmanager bij LTO Ledenvoordeel.

Voor LTO-leden die aan de slag willen met asbestsanering, en dat eventueel willen combineren is er veel voordeel te halen met het LTO-lidmaatschap. Dat varieert van het laten maken van een advies op maat over de kosten van asbestsanering tot het laten maken van een asbestinventarisatierapport; en van korting op dak materialen zoals golfplaten sandwichpanelen en dakisolatie, tot het collectief verwijderen van asbest en inkopen van zonnepanelen. LTO-leden kunnen zelfs hun zonnepanelen met korting laten reinigen. Dit komt pas een jaar na het investeren in zonnepanelen voor het eerst aan de orde.

Gerrit Jan Veelers in zijn nieuwe stal

In Hengevelde runnen Gerrit-Jan en José Veelers hun melkgeitenbedrijf met 1250 geiten. In 2000 is een compleet nieuwe stal met natuurlijke ventilatie gebouwd. In de geitenstal zijn zowel Eternit Ecolor golfplaten als Kingspan Selthaan® Megaplus isolatieplaten toegepast. Gerrit-Jan Veelers: ‘’Voor het welzijn van de dieren hebben we besloten te isoleren. De mooie heldere stucco afwerking aan de zichtzijde, de brandvertragendheid en de betaalbaarheid waren bepalend voor onze keuze.”

Bekijk de krant digitaal

ledenvoordeelkrant_voorkant

Korting voor LTO-leden

Wie lid is van LTO profiteert van een aantal extra voordelen naast de beschikbare subsidie. Voor een compleet overzicht van alle LTO activiteiten op dit gebied, klik hier. 

Asbest_16x9

€0,35/m² korting Asbest

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.