Veilig de mestopslag schoonspuiten van buitenaf

2 maart 2015

|

Rose

Soms heeft de mestopslag onderhoud nodig vanwege roestvorming, scheuren of bijvoorbeeld reparatie aan mixers. De mestopslag zal daarvoor eerst gereinigd moeten worden. Door een nieuwe unieke methode kan dit tegenwoordig van buitenaf. Doordat het niet meer nodig is de mestopslag te betreden, blijft de veiligheid gewaarborgd.  Appel Tank Cleaning (ATC) heeft deze werkwijze in samenwerking met onder andere de brandweer ontwikkeld. LTO-leden profiteren nu van 10 % korting op de reiniging van hun mestopslag door ATC.

De unieke methode

Het unieke van deze methode is dat de mestopslag op één plek van buitenaf gereinigd wordt. Andere bedrijven moeten de mestopslag betreden om de opslag te reinigen. Doordat ATC van buitenaf kan reinigen is het 100% veilig. Tevens is het uniek dat ATC zelfvoorzienend is in deze methode. Al het werk wordt volledig uit handen genomen door ATC. Alle apparatuur nemen zij mee, de agrariër dient alleen te zorgen voor de aanvoer van water en de afvoer van afvalwater.

Waarom reinigen?

Het inwendig schoonmaken van een mestopslag kan om diverse redenen nodig zijn. Denk hierbij aan: verstoppingen, bij achtergebleven mestresten, onderhoud, keuren of verplaatsen van een mestopslag. Nadat de mestopslag is schoongespoten vindt er een volledige gasmeting plaats. De mestopslag wordt pas vrijgegeven voor betreding zonder ademluchtapparatuur als de gasmeting gedaan is en goed is bevonden. Gezien de veiligheid, is het belangrijk dat  de partij die de mestopslag reinigt, een betrouwbare partij is die veilig werkt. Met de unieke methode van ATC kan dat. Dit is dan ook de reden dat LTO Ledenvoordeel kortingsafspraken heeft gemaakt met ATC.

10% Ledenvoordeel

LTO-leden profiteren vanaf heden van 10% korting. ATC is onderdeel van Appelbouw waar leden ook 10% ledenvoordeel krijgen op mestsilokeuringen.
Klik hier voor meer informatie over mestopslag reinigen
Klik hier voor meer informatie over mestopslag keuren

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.