Voorkom verzuim met corona zelftests

12 oktober 2022

|

Rose

Nú met ledenvoordeel!

Om de kans op besmetting van corona onder uw werknemers te verkleinen, kunt u zelftests aanschaffen. Een zelftest is een snelle test die uw werknemers zelf kunnen doen om te checken of zij corona hebben. Bijvoorbeeld na contact met een besmet persoon of bij klachten.

De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. dus ook voor de te nemen maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. En als werkgever wilt u natuurlijk uw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen van de medewerkers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Met de sneltest Acon Flow Flex kunnen uw werknemers zichzelf binnen een kwartier testen op corona. Door snellere identificatie van het virus vermindert de kans op besmetting en de uitval door ziekte. Ook vermindert het aantal personen dat uit voorzorg in quarantaine moet. De uitval in het bedrijf wordt hierdoor dus nog verder beperkt. Uiteraard mag u uw werknemer niet verplichten om een zelftest te doen, maar door de tests gratis aan te bieden maakt u het doen van zo’n test een stuk laagdrempeliger.

Uitslag zelftest

De uitslag van een coronatest valt onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U mag volgens de privacywet de gegevens daarom bijvoorbeeld niet zomaar verwerken of registreren. Ook moet de uitslag van de test altijd worden afgelezen door de geteste persoon zelf.

Is de zelftest positief? Dan heeft uw werknemer waarschijnlijk corona. Uw werknemer gaat dan in isolatie. Bekijk de regels van de overheid voor meer informatie over de isolatietijd en maatregelen.

Bij een negatieve zelftest heeft uw werknemer waarschijnlijk geen corona. Heeft hij of zij wel klachten? Blijf dan wel voorzichtig. Een zelftest geeft geen volledige zekerheid. Is uw werknemer ook in contact geweest met iemand die besmet is met corona? Dan adviseert de overheid om 10 dagen contact te vermijden met ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Heeft uw werknemer de volgende dag nog steeds klachten? Dan is het verstandig om weer een zelftest te doen.

Binnen 15 min uitslag

De betrouwbare Acon Biotech Flowflex SARS-CoV-2 antigeen sneltest is eenvoudig zelf af te nemen. Het neusuitstrijkje hoeft slechts 2,5 cm diep in de neusholte en de testresultaten kunnen na 15-30 minuten worden afgelezen. De corona sneltest bestaat uit 1 testkit met daarin alle benodigdheden:

  • Kort wattenstaafje (neusswab)
  • Enkele testcasette (individueel verpakt en genummerd)
  • Individueel verpakt buisje en vloeistof
  • gebruiksaanwijzing

Het gebruik van de test is erg eenvoudig en doordat u met het wattenstaafje een monster neemt uit het onderste (voorste) neusgat, met een kort wattenstaafje, waardoor de test ook geschikt is voor gebruik bij kinderen.

De test is zeer nauwkeurig (98,8%), met een 97,5% gevoeligheid en 99,5% specificiteit en detecteert ook nieuwe virusstammen. Het product is CE gekeurd, ISO en Tüv gecertificeerd en MHRA geregistreerd. De test is 2 jaar houdbaar

Bestellen met korting

De Acon FlowFlex is een van de meest gebruikte sneltesten van Nederland. Werkgeversneltest.nl importeert de sneltesten en levert o.a. aan bekende supermarkten. De tests worden uit voorraad snel geleverd.  LTO Ledenvoordeel heeft met werkgeversneltest.nl afspraken gemaakt over de prijs.

Met de kortingscode LTO2022 kunt u als lid van LTO de testen kopen. U krijgt voor 6,- euro excl. btw een 5-pack Acon Flowflex zelftesten (1,20 exclusief btw per test). Vanaf 100 testen (20 doosjes á 5 stuks) worden ze bovendien gratis bezorgd.

Bestel nu

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.