Besparen op stroom met ledverlichting

15 december 2023

|

Rose

Door het gebruik ledverlichting kan het stroomverbruik in de stal of schuur omlaag. Door het gebruik van innovatieve verlichting brandt het licht niet meer onnodig veel of lang. Zo kan een besparing tot 60% gerealiseerd worden.

Buitenlicht dat de stal inkomt, zorgt voor een variabele lichtbehoefte. Agrilight heeft daarom voor haar ledproducten een volautomatisch besturingssysteem ontwikkeld. Door een innovatieve samenwerking tussen de lichtsensor en de besturingskast, brandt het licht in de stal alleen wanneer dat daadwerkelijk nodig is. De ledarmaturen dimmen automatisch indien er voldoende buitenlicht is om het vooraf bepaalde lichtniveau te behalen. Dit zorgt tevens voor een extra besparing in energiekosten.

Prettiger voor de koeien

Vooral ondernemers die dieren houden zoals melkvee, pluimvee, geiten en paarden kunnen hier hun voordeel mee doen, want een goed lichtniveau verbetert ook het welzijn van het vee. Melkveehouder Ron Iwema merkt dat zijn koeien de ledverlichting heel prettig vinden. ‘Het licht kan minder fel als het niet nodig is. Het gaat langzaam aan en langzaam weer uit.’ Hiermee worden zonsopgang en zonsondergang gestimuleerd, wat goed is voor het bioritme van de koe. ‘De nachtverlichting is rood, na tien uur ’s avonds. Dan kan ik wel zien, maar de koeien hebben er geen last van’, legt Iwema uit. ‘De melkkoeien krijgen per dag zestien uur licht, behalve als er voldoende daglicht is, en de droge koeien acht uur per dag. Dat geeft ze meer rust.’

Vervuiling en ammoniak hebben een grote invloed op het functioneren en de levensduur van de apparatuur. Niet alle ledverlichtingsarmaturen zijn geschikt voor gebruik in de stal, kies dus voor de juiste armaturen. Daarnaast moet de hoeveelheid licht en de verdeling van het licht goed geregeld worden. Met een lichtplan op maat zie je in één oogopslag ziet wat de beste oplossing voor een specifieke ruimte is.

Ledenvoordeel
LTO Ledenvoordeel koos voor Agrilight en haar gecertificeerde dealers vanwege haar jarenlange ervaring in stalverlichting. LTO-leden krijgen een gratis lichtplan voor de ideale combinatie van een goed lichtniveau en correct lichtregime. Daarnaast krijgen leden korting op AGRILED® 3 en AVILED® led armaturen en AGRIBOX pro besturingssysteem. Na plaatsing van de verlichting volgt een gratis servicebezoek.

  • Gratis lichtplan

Led-verlichting

Als lid van LTO krijgt u ledenvoordeel op stalverlichting van Agrilight. Agrilight is gespecialiseerd in verlichtingsmaterialen voor stallen.
Bekijk dit voordeel

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.