Cluster meerdere aansluitingen voor lagere energiebelasting

26 juni 2017

|

Rose

Energiebelasting voor stroom is gestaffeld en er zitten behoorlijk verschillen in deze staffels. Over de eerste 10.000 kWh betaalt u meer dan het dubbele per kWh dan voor het verbruik van boven de 10.000 kWh. Om deze reden kan het soms interessant zijn om meerdere stroomaansluitingen op 1 adres (lees: 1 WOZ) te combineren. Dit is slechts een administratieve verrichting. Het verbruik wordt dan bij elkaar opgeteld, zodat dit een fiscaal voordeel oplevert.

Complexverklaring

Bent u klant bij LTO Ledenvoordeel / Greenchoice? Dan kunt u dit via een Complexverklaring regelen. Let  hierbij op dat u bij het combineren van het verbruik van de aansluitingen maar 1 keer de eerder genoemde heffingskorting kan toepassen. Het voordeel van €318,- excl. BTW vervalt dan eenmalig. Een meter waarop u weinig verbruikt kan u dus beter niet samenvoegen.

Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld. In het eerste voorbeeld zijn de aansluitingen afzonderlijk. Daarentegen zijn de aansluitingen geclusterd In het tweede voorbeeld. Clusteren levert een voordeel op van € 423,- (excl. BTW). Het is mogelijk om betaalde energie uit voorgaande jaren te clusteren met terugwerkende kracht (tot maximaal 5 jaar. Onder de voorwaarde dat u in die periode dan ook de stroom heeft betrokken van die energieleverancier).

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.