Kans op hagel bij warm weer, maar hoe zit dit met mijn verzekeringsdekking?

13 juli 2018

|

Rose

In Nederland komt zomerhagel met een diameter van 2 centimeter gemiddeld vijf keer per jaar voor. Maar de laatste jaren komen er bijna elke zomer plaatselijk ook grotere hagelstenen naar beneden waarbij de schade enorm is. Iedereen kan zich de miljoenenschade welke door de hagel werd veroorzaakt uit de zomer van 2016, en de problemen die ontstonden bij de schadeafwikkeling nog wel herinneren. Dus hoe zit het nu eigenlijk met uw verzekeringsdekking?

Met het extremer worden van de weersomstandigheden moet u rekening houden bij het verzekeren van uw bedrijfsgebouwen en overige bezittingen. Lichtstraten, zonnepanelen, auto’s enz. zijn zeer kwetsbaar voor hagelschade.

Van oudsher kennen veel bedrijfspolissen een dekking tegen brand en storm. In de meeste polisvoorwaarden is hagel geen onderdeel van de stormdekking. Hierdoor kregen veel bedrijven geen uitkering na hagelschade. In de meeste gevallen valt het risico van hagelschade eenvoudig bij te verzekeren, zodat de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komt. LTO Verzekeringen adviseert dan ook om uw verzekeringspakket hierop na te lopen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Bekijk het verzekeringsaanbod

 

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.