‘Propaangas is en blijft goed alternatief voor aardgas’

14 juni 2018

|

Rose

De media staan er vol van. Het kabinet wil versneld stoppen met de winning van aardgas in Groningen. Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, wil dat bedrijven op termijn gaan stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. Voor grote bedrijven is 2022 het jaartal waarin ze uiterlijk van het Groningse aardgas af moeten zijn. ‘De overheid sommeert bedrijven op termijn over te stappen op een alternatieve energiebron.

Sommige ondernemers hebben door alle berichtgeving het idee gekregen dat het gebruik van gas als energiebron geen optie meer is. Maar dat is een misverstand’, stelt Johan Haarbosch van OK Gas. ‘Waar de overheid op aanstuurt is het verduurzamen van de energievoorziening of het overstappen op een ander soort gas dan het Groninger aardgas.’

Haarbosch benadrukt dat propaangas een goed alternatief is en blijft voor aardgas. ‘Propaangas is een relatief schone en voordelige energiebron. Gebruikers genieten van alle voordelen die gas te bieden heeft zonder dat een aardgasaansluiting nodig is.’ Ondernemers met een aardgasaansluiting die alternatieven willen afwegen doen er volgens Haarbosch goed aan om daarbij propaangas niet te vergeten.

Geen nieuwe apparatuur
‘Zonnepanelen, windmolens en warmtepompen worden vaak genoemd als alternatieven voor een gasaansluiting. In veel situaties is propaangas echter een aantrekkelijke keuze. Onder meer omdat je propaangas op bijna alle merken en typen verwarmings- en combiketels, geisers en fornuizen kunt aansluiten. Aanschaf van nieuwe apparatuur is daarom in de meeste gevallen niet nodig. De bestaande aardgasleidingen zijn in veel gevallen ook te gebruiken voor propaangas’, aldus Haarbosch.

Voor veel agrarische ondernemers, vooral akkerbouwers en veehouders, is het gebruik van propaangas heel vertrouwd. Ruim 1.000 LTO-leden genieten voordeel bij het afnemen van propaangas van OK Gas. De samenwerking tussen OK Gas en LTO Ledenvoordeel bestaat al 12 jaar. ‘Dat we hebben gekozen voor OK Gas als samenwerkingspartner voor het leveren van propaangas, komt onder meer door de professionaliteit van het bedrijf’, zegt Rik Horbach van LTO Ledenvoordeel.

‘Voor gebruikers van propaangas is het belangrijk dat ze op ieder moment verzekerd zijn van levering’, zegt Horbach. ‘Zeker op agrarische bedrijven mag het niet zo zijn dat in een koude periode de verwarming van de schuur uitvalt omdat de propaangastank niet tijdig gevuld is. Leveringszekerheid is een belangrijk onderdeel van de samenwerking met OK Gas.’

Bekijk het aanbod

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.