Trots op agrarische energieproducenten

30 september 2016

|

Rose

‘Bijna niemand staat erbij stil, maar de agrarische sector is koploper als het gaat om opwekken van duurzame energie. Een gemiste kans,’ stelt Johan Schuitemaker, Energiespecialist bij LTO Ledenvoordeel. De sector is dankzij windmolens en biomassalevering betrokken bij 42% van alle duurzame productie in Nederland. Ruim 10% van de agrariërs is zelfs zelfvoorzienend door de inzet van zonnepanelen. Zeer positieve resultaten maar de sector krijgt hier weinig waardering voor.

Erkenning ontbreekt

Veel mensen hebben een negatief beeld van de energiewereld. Waar stroom vandaan komt is onduidelijk. Energieleveranciers claimen massaal de goedkoopste te zijn en de beste service te hebben. Bovendien is het afsluiten van een energiecontract zeer onpersoonlijk. De agrarische sector werkt enorm veel duurzame energie maar erkenning ontbreekt. Het is tijd dat daar verandering in komt.

‘’ Dit collectief is van en voor boeren’’

LTO heeft voor ogen dat alle agrariërs die duurzame energie opwekken hiervoor erkenning krijgen en introduceert daarom een nieuw initiatief genaamd ‘Energie van Boeren’. Onder deze naam leveren Nederlandse boeren, die trots zijn op de sector, hun duurzaam opgewekte energie rechtstreeks aan het LTO Energie Collectief. Afnemers van het collectief kunnen straks zien waar hun energie vandaan komt. Hiermee zet LTO agrarische duurzame energieproductie letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Het idee achter ‘Energie van Boeren’ legt Johan Schuitemaker uit: ‘Dit collectief is van en voor boeren. Door mee te doen met dit collectief verkies je de agrarische sector boven een waterkrachtcentrale in het buitenland. Je steunt hiermee de sector en kiest heel bewust voor lokaal opgewekte agrarische energie uit de buurt’, stelt Schuitemaker. ‘Alle agrarische energie wordt op dit moment versnippert aangeboden bij de energieleveranciers. Met dit initiatief stimuleren we de productie van duurzame energie in de agrarische sector én maken wij dit zichtbaar voor mensen buiten de sector. Als agrarische sector mogen we trots zijn op wat we met elkaar bereiken en dit collectief is daar een voorbeeld van.’

Steun de sector

‘’Trots op de agrarische sector en de stappen die gezet worden op het gebied van duurzame energie? Dan is Energie van Boeren ook iets voor u. Het collectief zorgt ervoor dat zowel de afnemende boer als de opwekkende boer een eerlijke, goede prijs krijgen. Kortom: of u nou opwekker of afnemer bent, sluit u ook aan bij dit collectief’’, aldus een overtuigende Schuitemaker.

Bekijk de krant digitaal

ledenvoordeelkrant_voorkant

Meedoen?

‘Trots op de agrarische sector en de stappen die gezet worden op het gebied van duurzame energie? Dan is het LTO Energie Collectief ook iets voor u. Of u nou opwekker of afnemer bent, sluit u ook aan bij dit collectief. ‘De energie binnen het collectief is voor nu bedoeld voor de agrarische sector. Op termijn willen we dit uitbreiden naar liefhebbers van het platteland. Zo blijft de energie in de sector’, legt Schuitemaker uit. Meer informatie op: www.energievanboeren.nl

Energie van Boeren

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.