Vandaag in het nieuws: Hogere zorgpremie door onverwachte tegenvaller

4 augustus 2017

|

Rose

De Telegraaf meldt dat de zorgpremie dit jaar met gemiddeld 30 euro per jaar omhoog gaat. Dat heeft topman Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW vrijdag gezegd op Radio 1. Dit heeft te maken met een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro door lagere inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds in 2016. Zorgverzekeraars zijn volgens Oomen genoodzaakt de tegenvallende inkomsten te compenseren.

Op dit moment is er nog geen helderheid over de inhoud van de basisverzekering. Een andere samenstelling kan ook nog invloed hebben op de hoogte van de premie.

Besparen op uw zorgverzekering via Ledenvoordeel

Als u wilt besparen op uw zorgverzekering kunt u gebruik maken van een collectief. Hiermee heeft u recht op korting. De premies van de zorgverzekeringen voor 2018 zijn nog niet bekend. Benieuwd naar uw zorgpremie 2018? Meld u dan direct aan via onderstaand formulier. Wij houden u vervolgens als eerste op de hoogte wanneer de nieuwe zorgpremies zijn uitgerekend bij de verschillende verzekeraars.

Hou mij op de hoogte

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.